dinsdag 22 januari 2013

'Little Friday' Ruben Nicolai

Iedereen redacteur!

© RVDA

‘We tell, Your story’ is de ondertitel van de nieuwe theatershow ‘Little Friday’ van Ruben Nicolai. Elke week reikt de cabaretier en televisiemaker in zijn theatervoorstelling drie actuele awards uit en heel Nederland mag daarvoor nieuwsfeiten nomineren. De woorden publiek of kijker neemt Nicolai niet meer in de mond, vanaf nu is iedereen redacteur of collega.

 
Op littlefriday.tv staan de instructies van het groots opgezette nominatieproject. Nicolai reikt wekelijks een Sigaar uit aan een pechvogel, een Ezel aan een dommerik en een Biefstuk aan een held met een well done actie. Kersverse redacteuren kunnen hun kandidaten mailen naar nominaties@littlefriday.tv, posten op een speciaal opgerichte Little Friday-Facebookpagina of twitteren met hashtag LittleFridayTV. De beste werkvloerfanaten krijgen gratis kaartjes voor de award show.

“Alle nieuwsfeiten waarover men zich tijdens de week opwindt en waarbij men denkt ‘wat irritant’, ‘wat dom’, ‘wat een vreselijke pech’ of ‘heel goed gedaan’, kunnen als nominatie dienen”, legt Nicolai verder uit. Op die manier wil de ex-Lama het land
bevrijden van alle frustraties van de afgelopen week en ons in een fijne weekendstemming brengen. Het feit dat Nicolai de show voornamelijk op woensdag- en donderdagavond speelt, maakt hij goed met de titel ‘Little Friday’. Engelstaligen geven die bijnaam aan de donderdagavond als ze in de kroeg alvast een voorschotje op het weekend nemen. 

Voorlopig kampt de missie van Nicolai nog met de nodige opstartproblemen. Het mailadres blijkt niet te werken. Twitter lag enkele weken stil omdat de cabaretier zijn telefoon kwijt was. En de beloofde live stream televisie-uitzending staat pas de volgende dag online. “We zijn nog steeds lijntjes aan het uitzetten van dit volstrekt krankzinnig project”, verklaart Nicolai.

Op veel steun van nieuwe gildebroeders kan hij ook nog niet rekenen. “Iedereen moet het concept nog leren kennen en snappen. Dat kan best een tijdje duren. Er komen steeds meer nominaties uit het land binnen, maar voorlopig haal ik de meeste ideeën nog uit mijn eigen vriendenkring.”


Little Friday door Ruben Nicolai, tournee tot en met 30 mei 2013. Inl. www.littlefriday.tv

Geen opmerkingen:

Een reactie posten