vrijdag 28 december 2012

Recensie 'Woef Side Story' Ro Theater

Hondsdol feest

Sinan Eroglu & Elise Schaap Foto Leo van VelzenDe morsige bastaardhonden van de ‘Vrije Blije Bende’ blaffen vijandig naar de deftige rashonden van kapsalon ‘Beauty voor hond en haar’, totdat vuilnisbakkenhond Toto verliefd wordt op de bloedzuivere prijshond Marina.  De jeugdvoorstelling Woef Side Story van het Ro Theater verhuist de Broadway-musical West Side Story naar hondenland.

De (lied)teksten van Don Duyns , Arjan Ederveen  en Alex Klaasen zitten vol originele vondsten, inclusief een  verrassend mierzoet einde. Drie variétévlooien in rokjas praten de wendingen en tijdsprongen in een terugkerende ‘Go with the Vlo Show’ geestig aan elkaar.

De honden zijn levensgrote knuffelbeesten, die de meeste acteurs met hun rechterarm tot leven brengen. Tegelijkertijd zorgen die acteurs met grotesk spel en een ambachtelijk vleugje slapslick voor een interessante menselijke tegenhanger. Met de schouders naar achteren en op hoge hakken, bedient Alex Klaasen komisch de parmantige keffer Swiffer. En Tarikh Jansen speelt het sterke kampioensbeest Beluga in bloot bovenlijf  met rollende spierballen.Op zijn Ederveens zijn alle hondjes natuurlijk hondsbrutaal. Teefjes staan loops te trillen en reuen drukken hun neus tegen de teefjeskonten aan.

De liedjes daarentegen klinken soms wat braaf en schools. Maar het duet ‘huil niet’, waarin een baasje (Alex  Klaasen) emotioneel afscheid neemt van zijn lievelingshond (Gijs Naber), pakt je toch beet. En als de hele Vrije Blije Bende op de melodie van ‘America’ de tekst ‘Fijn om je eigenste baas te zijn’ zingt, werkt dat aanstekelijk.

Na de pauze verliest de drie uur durende voorstelling wat vaart. Maar desondanks staat  West Side Story op z’n hondjes garant voor een uitbundig hondsdol feest.

Woef Side Story, door Ro Theater. Gezien: 23/12 in Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam. Tournee tot en met 22 maart 2013. Inl.
www.rotheater.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten