vrijdag 23 november 2012

'LULverhalen' Howard Komproe


LULverhalen met een zekere schoonheid

 
“Wat de meisjes kunnen, kunnen de jongens ook”, zegt Howard Komproe bij de perspresentatie van zijn nieuwe theaterprogramma in het Amsterdamse theatercafé Toomler. Na vagina-, hormoon-, gesluierde en overgangsmonologen is het volgens de stand-upcomedian tijd om pal en stijf te staan voor de mannenzaak. Vanaf januari toert hij daarom als presentator van het programma LULverhalen door de Nederlandse theaters. Elke avond neemt hij drie andere mannen mee, die een letterlijk of figuurlijk lulverhaal vertellen.
 
Komproe stelde hiervoor een pool van 83 verschillende mannen samen. Ze komen zowel uit de cabaret-, als de radio-, televisie- en politieke wereld. Bekende namen zijn onder meer Dolf Jansen, Humberto Tan, Lange Frans, Hugo Borst, Wim Helsen, Vincent Bijlo, Prem Radhakishun,  Jorgen Raymann, Martin Gaus, Hans Aarsman en Jan Jaap van der Wal. “Maar er zijn ook mannen bij die niet zo bekend zijn bij het grote publiek, maar wel “focking goede verhalen kunnen vertellen”, aldus de initiatiefnemer.

Cabaretier Hans Sibbel coacht de deelnemers. Hij hoopt dat hun LULverhalen “niet alleen flauwe seksverhalen worden, maar ook enige poëzie en schoonheid zullen bevatten”. 
Schrijver Leon Verdonschot is alvast van plan om samen met het publiek hardop te onderzoeken wat het betekent om een man te zijn. Hij neemt daarbij het boek Self Relience van Palph Waldo Emerson als leidraad. Robert Vuisje wil een aantal seksscènes uit zijn twee romans voorlezen. En meestertatoeëerder Henk Schiffmacher gaat vertellen over het tatoeëren van geslachtsdelen.

De theatertour eindigt in juni in het DeLaMar Theater in Amsterdam met speciale thema-avonden, zoals een Roze- en een Alpha-avond. Opmerkelijk is een ladiesnight waarop eenmalig drie dames mogen komen lullen. Als publiek zijn vrouwen trouwens de hele reeks welkom. Volgens Sibbel kunnen ze voor een gezonde spanning in de zaal zorgen. “Met vrouwen wordt het niveau toch iets beschaafder”, meent Vuisje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten